seizoen 1, aflevering 7

 In gesprek met Björn Smits van Beijeren Bergen en Henegouwen, manager vastgoed van Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) 

 door Bart Meijer, 24 juni 2020 

In aflevering 7 ga ik in gesprek met Björn Smits van Woonzorgcentra Haaglanden. Bj”Ron is manager vastgoed en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, renoveren, nieuwbouw, onderhoud van het vastgoed van WZH. De ideale persoon om de huisvesting van ouderen met een zorgvraag te bespreken. Hoe ziet deze huisvesting eruit? Hoe kijkt een zorgorganisatie aan tegen de huisvesting? Hoe zorg je voor een ‘woongevoel’ voor je bewoners? Wie maken gebruik van de huisvesting van WZH? Maar ook over onze persoonlijke ambities.

seizoen 1, aflevering 6

 In gesprek met Henk Gersen en Jeroen Nijmeijer van IAA Architecten 

 door Bart Meijer, 17 juni 2020 

In aflevering 6 ga ik in gesprek met Henk Gersen en Jeroen Nijmeijer over het vak architect en bouwmanager. Is het vak architect en bouwmanager verandert in de afgelopen decennia en welke samenwerkingsvormen zien zij ontstaan? Beide heren hebben veel ervaring bij het ontwerpen, engineering en realiseren van maatschappelijk vastgoed zoals zorgvastgoed en analyseren samen de aanpak van deze huisvestingsopgaven en in hoeverre hierbij de omgeving van belang is en de samenhang met andere doelgroepen. Creëren we vaak eilanden met alleen senioren of gehandicapten of zien zij steeds meer integratie in de maatschappij plaatsvinden? Waar ligt de passie van beide heren en hoe kijken zij aan tegen hun eigen perfecte plek om te wonen en in de toekomst oud te worden.

seizoen 1, aflevering 5

 In gesprek met Paul Bos van Root BV, de perfecte plek met behulp van data architectuur

 door Bart Meijer, 8 juni 2020 

In aflevering 5 ga ik in gesprek met Paul Bos van Root B.V. over o.a. werken in corona tijd, Bouw Informatie Model, van een document gedreven proces naar een data gedreven proces. Innoveren in een verzuild vastgoed landschap, hoe doe je dat? Hoe zorg je dat de materialisatie en levensloop van de huisvesting in data is gevat zodat je daarmee kan sturen? En hoever zijn we met informatiemanagement bij huisvesting en hoe ziet de toekomst er uit? Meer informatie over deze aflevering vind je op de site van root b.v. https://www.root-bv.nl . Kijk vooral naar de film over het binnenhof https://www.root-bv.nl/projecten/het-binnenhof/ en over de wijze waarop Root een universiteiten en woningcorporaties helpt bij het inzichtelijk maken van hun informatiebehoefte https://www.root-bv.nl/de-weg-naar-digitaal-vastgoedbeheer/ . Ben je meer op zoek naar algemene informatie over BIM of naar open BIM standaarden kun je kijken op bimloket.nl

seizoen 1,aflevering 4

 Mijn visie op prestatie indicatoren: een sporthorloge voor huisvesting

 door Bart Meijer, 2 juni 2020 

In aflevering vier geen gast, maar geef ik mijn visie op prestatie indicatoren voor huisvesting. Een sporthorloge waarop je de prestaties van je huisvesting kan volgen. Zeg maar de vinger aan de pols of er een specialist nodig is of dat je zelf het probleem kan oplossen. Kudos geven als het goed zit en kennis delen met andere gebruikers. Dat zou toch een onderdeel moeten zijn van ieders perfecte plek?

seizoen 1,aflevering 3

 In gesprek met Jasper van Winden, projectleider Future Learning Spaces bij de Universiteit Utrecht

 door Bart Meijer, 18 mei 2020 

In aflevering 3 ga ik in gesprek met Jasper van Winden van de Universiteit Utrecht over o.a. Future Learning Spaces en blended learning. Welke onderwijsomgeving werkt en welke toekomstige ontwikkelingen komen er aan. Wat kan er virtueel en wat moet er face to face.  Welke invloed heeft corona op de kijk van iedereen op onderwijs innovatie en nog veel meer. Van de in deze aflevering besproken ontwerp-principes kun je gebruik maken via  principes Learning Spaces en je kunt voor meer informatie kijken naar de Special Interest Group Learning Spaces van SURF via Learning Spaces Surf.

seizoen 1  aflevering 2

 In gesprek met Krijno van Vugt, Rokus van den Akker en Myrthe Maris van M3V 

door Bart Meijer, 10 mei 2020

In aflevering 2 ga ik in gesprek met adviseurs op het gebied van onderwijshuisvesting van M3V. Wat zijn de gevolgen van de 1,5 meter maatschappij, het digitaliseren en andere ontwikkelingen op onderwijs en onderwijshuisvesting.
Hoe ziet de huidige onderwijsplek eruit en is deze geschikt voor de toekomst? Welke veranderingen zijn er nodig, wat vergt dit van onderwijsinstellingen en is er nog wel een perfecte plek voor onderwijs te bereiken met de huidige middelen?

seizoen 1  aflevering 1

In gesprek met Sabine Uijl, directeur onderwijs bij de Universiteit Utrecht

 door Bart Meijer, 4 mei 2020

Ik zoek het in deze eerste aflevering dicht bij huis. Sabine is mijn vrouw en is onderwijs directeur op de Universiteit Utrecht. We zitten samen met onze kinderen in de intelligente lockdown en gaan samen nadenken over de perfecte onderwijsplek van de toekomst en wat er voor nodig is om deze perfecte plek te bereiken. Hierbij hebben we het over op afstand leren, nieuwe vormen van samenwerken, een nieuwe kijk op onderwijs geven en welke gebouwen en ruimten hierbij nodig zijn.